Снимка: Bulgaria ON AIR

Руската армия готви удари в Донбас, Мариупол и Харков - за това предупреди президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той посочи, че руснаците отстъпват на север от Киев към Чернигов, както и в Сумска област.

От профила си в Twitter Зеленски благодари на турския президент Реджеп Ердоган, който обяви, че би се наел да играе ролята на гарант за сигурността на Украйна, в случай, че бъде постигнато мирно споразумение с Русия.

"Окупаторите осъзнават, че вече не издържат на тази интензивност на бойните действия, която можеха да поддържат през първата половина на март. Но трябва да сме наясно, че за руските военни това е част от тактиката им. Всичко това не е просто така", заяви Зеленски, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Знаем какво замислят. Знаем, че се изтеглят от тези направления, където имаме надмощие, за да се съсредоточат в други, много важни. Там, където може би за нас ще е трудно. В Донбас, край Мариупол, на харковското направление руските войски трупат потенциал за удари. Мощни удари. Ще се защитаваме. Ще правим всичко, което можем, за да спрем окупаторите и за да очистим нашата земя от злите им и безумни химери", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase