Снимка: БГНЕС
fallback

В Истанбул днес започва нов кръг от украинско-руските преговори за спиране на войната в Украйна, организирани с посредничеството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщават осведомителните агенции, цитирани от БТА.

Руските преговарящи пристигнаха вчера в Истанбул.

Oще по темата

Досегашните разговори не доведоха до съществен напредък. Един от важните въпроси е свързан, както каза в неделя президентът Володимир Зеленски, с гаранциите за сигурност, които иска да получи Украйна, нейния неутралитет и статут на държава без ядрените оръжия. Зеленски обвини руския президент Владимир Путин, че протака и бави преговорите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изтъкна липсата на напредък в досегашните разговори, охлаждайки очакванията за накакъв пробив.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви на сайта си, че Зеленски е дал много ясни указания на делегацията. "Не търгуваме с хора, територии или суверенитет", каза Кулеба. Според него минималната цел на започващите днес преговори е постигането на трайно спиране на огъня.

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че засега пряка среща между Путин и Зеленски, каквато предлага украинският лидер, би била "контрапродуктивна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 2 години

Преговорите са руско украински но по много причини на журналистите е наредено да акцентират на У то и да манипулират. Прозрачни са ми веднага ги разбрах ще си изкривят устите да натъртват на У то. Жалка работа. Жалки.

41

dakotabg

преди 2 години

До 44:За рашките,разбрах!За краварите, май нищо не прочетох!

40

Анонимен

преди 2 години

Мислиш,че като си против Русия ще можеш да си пътуваш нагоре надолу.Истината е,че ние не сме длъжни нито да сме против някой друг нито за някой друг.Ние трябва да сме за България .Онези двете,които се бият(Русия и Украйна) не са ни в ЕС.Целият ЕС трябва да е малко по-обективен и да осъжда зверствата и на двете страни.Самият ЕС трябва да се отърси от злобата и да прогледне,че в момента изпълнява команди и има манипулации,които довеждат до обедняване на Европа.

fallback