Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че казаното от него във Варшава за Путин - че той "не може да остане на власт", е било израз на личното му "възмущение", а не на нова политика за смяна на властта в Русия.

Още по темата
"Нито тогава, нито сега формулирам някаква промяна в политиката. Изразявах моралното си възмущение и не се извинявам" за това, каза Байдън пред журналисти в Белия дом и припомни, че преди съботната си реч във Варшава се е срещнал с бежанци, напуснали Украйна, прогонени от руската инвазия.

В края на речта си в полската столица Байдън каза: "Този човек не може да остане на власт". Представители на американската администрация побързаха да уточнят, че Белият дом не призовава за смяна на властта в Русия.

В понеделник в отговор на въпрос дали не се безпокои, че думите му може да засилят напрежението около войната в Украйна, Байдън отговори отрицателно. "Не ме интересува какво мисли той", заяви той, имайки предвид Путин. "Той ще прави, каквото е решил", добави американският президент, но отново даде да се разбере, че Путин не бива да бъде начело на Русия, отбелязва Ройтерс, цитирайки думите му, че ако Путин "продължи курса, който води, ще се превърне в парий" и "кой знае какво ще стане с подкрепата в страната му".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase