Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин благодари на бойците от националната гвардия, които участват в така наречената от него специална военна операция в Украйна, предаде БНР.

Във видеообръщение по случай професионалния празник на създадената преди шест години Федерална служба на войските на националната гвардия на Русия Владимир Путин заяви:

„Цялата наша огромна страна с право се гордее с всеки един от вас. Искам да ви кажа благодаря. Благодаря за мъжеството и безупречната служба на Русия. За верността към отечеството, клетвата и дълга“.

Руската армия продължава настъплението си в Украйна, заяви на днешния си брифинг говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков. По думите му през изминалото денонощие бойната авиация е поразила 67 военни обекта на украинска територия.

Конашевков съобщи, че с високоточно далекобойно оръжие е била унищожена голяма петролна база в район на град Лвов в Западна Украйна. Освен това крилати ракети са поразили цехове на Лвовския радиоремонтен завод, където се е извършвал основен ремонт и модернизация на зенитно-ракетни комплекси “Тор” и С-125, радиолокационни станции на украинските военновъздушни сили, средства за радиолокационна борба и мерници за танкове.

"Също така с високоточно далекобойно оръжие с морско базиране е унищожен склад за ракети за зенитно-ракетни комплекси “С-300” и “Бук” в селището ПлесЕцкое на 30 км югозападно от град Киев".

Конашенков допълни, че през изминалата нощ руската противовъздушна отбрана е свалила 18 украински безпилотни летателни апарата.

По данни на британското министерство на отбраната Москва опит опитва да обсади сили на Киев в подстъпите към Донбас. Продължават и ударите по цели в гъсто населени райони. По данни на Националната полиция, цитирани от агенция УНИАН, през изминалия ден са извършени 28 артилерийски и въздушни атаки.

Според директора на украинското военно разузнаване Кирило Буданов Русия се опитва да разцепи Украйна и да формира територия под свой контрол. По думите му Украйна скоро ще пристъпи към партизанска борба в окупираните територии от руските сили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

cazzo duro

преди 2 години

Забелязал съм, че ако напишеш ***. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?До дежурните по путин:Момчета, от 120 различни айпита ще вляза и пак ще си оставя коментара. И всеки път като проверявам дали сте ме изтрили, ще слагам минуси на путин. Така че, ползата от вашата " работа" ще е обратна.Хайде, със здраве. И вземете се разходете малко. Или си намерете свястна работа.

133

Големия Робот

преди 2 години

Засега от цялата пропагандна ***, да поясня за тези по-бавничките. Когато Русия води война, това е много,ама много лошо,нехуманно, издродско,абе страшна работа. Когато САЩ водят война, те са героите, с едва ли не божествената си намеса защитават слабите и унищожават страшните терористи...Те господарите, които сами сме си избрали, не случайно третират народа като бавноразвиващ...

132

Еленски

преди 2 години

Путин води ВОЙНА в Украйна

fallback