Снимка: БГНЕС
fallback

Руските въоръжени сили изглежда се опитват да обкръжат украинските сили, които се сражават в сепаратистките региони в източната част на страната, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на британското министерство на отбраната. Руските сили напредват в южна посока от района около Харков и в северна посока от Мариупол, се казва в прессъобщение на министерството от тази сутрин.

Фронтовите линии в Северна Украйна остават "до голяма степен статични" и украински контраатаки пречат на руските сили да се реорганизират, твърди ведомството. Министерството съобщи снощи, че Русия продължава да нанася удари по цели в цяла Украйна, като много от тях се намират в гъсто населени райони. Русия разчита на далекобойни ракети, изстрелвани от собствената ѝ територия, за да снижи риска за авиацията си от украински зенитен огън. По оценка на британското министерство на обраната обаче ограничените запаси от тези оръжия ще принудят Русия да използва по-малко усъвършенствани ракети или да поеме по-голям риск за военновъздушните си сили./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

190

Военен експерт

преди 2 години

Ако Русия искаше да превземе Украйна, досега всичко щеше да бъде изтрито от лицето на Земята!! Истинските убийци на цивилното население са майданобандеровските фашисти,държащи като заложници собствения си народ .като го използва за " жив щит" и криещи се зад него!! Това е истината зад която се крият амбициите на САЩ за световно господство!!!

189

бл.134 в Zап. парк

преди 2 години

Свобода за Кърджали! 100 години раство стигат

188

факт

преди 2 години

До Пешо:стратези, тактици бол. Но факт е че Украйна не е Русия. Оттук погледнато каквито и стратегии и тактики да се правят, резултата ще е един и същ: Украйна не е Русия.

fallback