Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед
Хиляди се събраха на мирно шествие в подкрепа на Украйна в София в четвъртък вечерта. Сред участниците беше и проф. Николай Габровски. Очакват се да се организират още подобни събития.

За вчерашното проф. Габровски обясни, че да отиде на него е било спонтанна реакция.

"Видях няколко призива от хора, които уважавам, като Георги Господинов, а и други, че трябва да заяви своята гражданска позиция. Отивайки натам не очаквах голяма подкрепа, но за щастие имаше огромно множество", коментира проф. Габровски.

По думите му, там са били хора от всякаква възраст, всякакви политически сили, хора от сферата на изкуството, колеги, будната гражданска съвест бе представена на този площад. "Това ме накара да си помисля, че не сме изгубили своята човечност, съпричастност и емпатия", допълни той.

"Войната е зло, войната е дехуманизация, кара ни да достигаме до крайности. Надявам се да бъде намерен изход и войната да приключи", заяви проф. Габровски и допълни, че трябва да бъде намерен друг изход и тази война да приключи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Ангелина

преди 2 години

До СЪКРАЩАВАНЕНе е въпросът само в численото намаляване на администрацията ,а в цялостно преструктуриране и провеждане на нови конкурси във всички институции - първоначално за ръководните кадри ,чрез преминаване през два тура- морален и професионален. За съжаление ГЕРБ успяха да извадят на показ всички низости на хората и превърнаха почти всички хора заети в институциите в изпълнители на "мръсни поръчки" от всякакъв характер - ПРЕСТЪПНИ ЗВЕРОВЕ...

65

Анонимен

преди 2 години

Бай дън кога ще го видим в хага ? Срамувате ли се да вдигнете плакатче с покана към бай дън за хага? недоносчета с немити ***.

64

Анонимен

преди 2 години

Ще празнуваме с шампанско превземането на киев! Ще има много убити и пленени нацисти!

fallback