Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Голямата цел на Запада е възраждане на еднополюсния свят и там искат да ограничат всеки конкурент. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от БГНЕС.

"Няма никакво съмнение, че едно от правилата, които Западът иска да приложи, е ограничаването на всеки конкурент. Сега тук е Русия, Китай е обявен като следващ, или всичко това ще се случва паралелно. А целта на този основан на правила световен ред не е нищо друго освен пълното възраждане на еднополюсния свят", каза той в речта си.
Oще по темата
 
"Преговорите са трудни, другата страна постоянно сменя позицията си. Трудно е да се избегне впечатлението, че американските ни колеги ги ръководят", заяви Лавров пред студенти в Москва.
 
Целта според него, е да се сдържа Русия, както се сдържа всяка друга държава, която се държи малко или много независимо на световната сцена. 
 
"Това, което се случва в момента в света е опит за формиране на нов световен ред", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 2 години

Сега след тоя сийр, по целия свят всеки дето е славянин ще го гледат все едно е хитлерист.А истинските нацисти от Азов и Айдар зорлем ги направихте герои на демокрацията, тия гадини със свастики дето само си спомнят с любов за третия райх.Егати пълния резил де.

122

Анонимен

преди 2 години

От 148 Русия на Достоевски предложи строй, който е и по- демократичен и по- справедлив от западния, но вие и предците ви не само не го приехте, а започнахте да преследвате и избивате привържениците му, както и да ги експулсирате.И защо? За да не пречат на тоталитарните ви глупости.Вие провалихте шанса на Русия да е суперсила през 21 век и вие провалихте бъдещето за още един век на цялата славянска раса.Като ви гледат тъпотиите американците сигурно се *** от кеф, как сами им подарихте победа.

121

Анонимен

преди 2 години

От 147 а защо е така? Лавров за това сте виновни вие.Русия на Достоевски и Соловьов има какво да предложи като алтернатива на Запада и либерализма и то е по- демократично и легално, а не по- авторитарно от неговите предложения.Такава идеология даже и самите западни народи биха следвали и в нейно име биха зарязали САЩ.Но какво стана де? Ами ти и Путин решихте че е по- важно да се крепите на власт изпратихте тази Русия на Достоевски на майната и, а на нейно място издигнахте Русия на Сталин.

fallback