Снимка: БГНЕС
fallback

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че никой дори не си е и помислял някога, че специалната военна операция в Украйна ще отнеме само няколко дни, предадоха световните агенции.

С наименованието "специална военна операция" Русия нарича действията си в Украйна, припомнят западните информационни агенции.

Песков повтори уверенията на Москва, че операцията върви по план. Той увери, че Русия би използвала ядрени оръжия, само ако самото й съществуване е заплашено.

Песков припомни, че главните действия на руските военни в Мариупол са да прочистят града от националистически подразделения, предаде ТАСС.

"Окупацията на Украйна не се явява цел на специалната военна операция на Руската Федерация", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Макиавели

преди 2 години

Според мен, целта на Руската операция в Украина е много по-мащабна отколкото те го декларират. Разни зачиствания на националисти са вторична цел. Защитната зона също.Главната цел е демонстративно и унизително напляскване по д$пето на агресивен американски васал.Колкото по -дълго го правят,а васалът *** безпомощно, но господарят не му помага, толкоз лека по лека авторитета на американците се изпарява.

105

Анонимен

преди 2 години

Пиянките срещу наркоманите. Загубена кауза.

104

Изплашен

преди 2 години

Заплахата за съветските бетонни чутури може да дойде и от свирепо изгладняване на масите, фалит на банковата система, невъзможност за напускане на държавата, свършване на самагона и още много подобни.

fallback