Снимка: БГНЕС
fallback

Повече от 3,3 милиона бежанци са избягали от Украйна през западната й граница. Това съобщи вицепремиерът Ирина Верещук.

Oще по темата

Още около 2 милиона са разселени в страната, пише БГНЕС, позовавайки се на Ройтерс.

Украйна е евакуирала 190 000 цивилни от фронтовите райони през хуманитарни коридори от началото на руската инвазия, каза Верещук.

Коридорите в районите на Киев и Луганск функционираха в събота, но планираният коридор към Мариупол бе отложен, тъй като руските войски не пропускаха автобуси, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 2 години

от фротовите линии бежанците са в русия и крим нема бежанци. в запад бежанците са от запална украина на бендоровци и роднините в молдова има бежансци с луксозни коли украинци които създават безпоряки вие следите ли за источно европеиски новини или сама ви интересува германия франция англия и сащ

27

Анонимен

преди 2 години

Да идват в България.Тук е РАЯ.

26

Анонимен

преди 2 години

За Варна е абсолютно вярно, има даже по кварталите. Скоро в Била, Лидл и другите, ще трябва да сложат по една-две каси с по-възрастни касиерки, че бързо ще си припомнят руския. Из оня ден чакам и една млада майка с дете иска водь'ичка, а нашата и дава патрон водка. Жената вика-Нет, нет вод'ичка для ребнка, ама кой ти знае ребнка и нищо не става. Само не е ясно каква работа ще намерят във Варна, защото има само магазини , ама..

fallback