Снимка: БГНЕС

Редактор влезе в руската телевизия по време на емисията "Новини"  на държавния "Първи канал" в Русия с плакат "Не на войната". "Реакциите са на възхита, защото Русия все пак има своите умове. Може да е управлявана от тиранин и диктатор и в много големи периоди от историята си е била управлявана от такива хора, но страната е имала и своите дисиденти, които са се противопоставяли така, че да се помни".

Още по темата

Това обясни журналистът Момчил Инджов, направил две интервюта с Борис Немцов, починал през 2015 г. Първият път  интервюто е било през 2011 г. и вторият път интервюто е било публикувано през октомври 2014 г.

"Обществото в Русия не е толкова обединено, както в Чехия например. Светлите умове са прекалено малка част от обществото, голяма част от него се страхува. Там още е разпространено поверието "По-добре сигурност, отколкото свобода", обясни пред Нова тв Момчил Инджов от Брюксел.

Според него, в Русия е разпространено поверието "По-добре сигурност, отколкото свобода". "Друг е въпросът къде е тази сигурност по времето на Сталин?", допълни той.

По думите му вероятно ще открият компромати срещу нея, за да я компрометират. Журналистът не е оптимист за изхода от преговорите Русия–Украйна, а единственият вариант е Путин да бъде свален от собствения си кръг след недоволство от санкциите. "И Тодор Живков бе свален от собствения си кръг и това не е нещо ново", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase