Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин подкрепи идеята за изпращане на доброволци, които да се включат в бойните действия в Украйна, предаде БНР.

На днешното заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви, че все повече доброволци от различни страни искат да пристигнат в Донбас, за да се включат в това, което наричат освободително движение. По думите му най-много заявки са получени от Близкия изток - вече повече от 16 000.

Oще по темата
Владимир Путин се съгласи, като отбеляза, че „западните спонсори на Украйна вече изпращат наемници в зоната на бойните действия, правят го открито, пренебрегвайки всички норми на международното право“.

При това положение, смята Путин, трябва да се помогне на хората, които искат доброволно, без пари, да подкрепят жителите на Донбас.

Путин одобри също предаването на пленени западни ракетни системи на подкрепяните от Русия бунтовници, предаде Ройтерс.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу предложи произведени в САЩ противотанкови системи като "Джавлин" и "Стингър" да бъдат предадени на бойци от разбунтувалите се Луганска и Донецка области.

По-рано от руското министерство на отбраната съобщиха, че силите на така наречената Донецка народна република са освободили град Волноваха и затягат обръча около Мариупол.

Говорителят на ведомството Игор Конашенков обвини украинските националисти, че не позволяват на мирното население да напусне града по създадените хуманитарни коридори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

ББ

преди 2 години

два пъти я чета...и я гледах...демек путин се хвали,че мюсюлманите сирийци са "доброволци" в клането на православните жени и деца в Украйна...вкарва и религиозен...толкова е отчаян и безпомощен...Надявам се в понеделник да се събудия и прочета,че Нато и зависимите ЕС политици са прогледнали и са ударили и убили путин и "армиите му"състоящи се от наемници чеченци и сирийци,и деца на бедни и заблудени руснаци,ур.ди кото този с дипломация...той го е планувал отдавна,атакува Конгреса на САЩ с тръмп

127

Анонимен

преди 2 години

Талибаните идват да опъват украинки

126

анонимен

преди 2 години

,,Непобедимата,,съветска армия,реве за помощ от чужбина. То не беше Беларус,Чечения,отскоро Сирия . Няма други. Венецуела подкрепя вече САЩ. Китай отказа да даде на Путин части за самолети и електроника. Руския Хитлер остава все по-изолиран и това ще е краят на руския агресор.

fallback