Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Западни компании се изтеглят от Русия, съобщават информационните агенции.

Oще по темата
Петролният гигант ExxonMobile прекратява дейността си в Русия заради инвазията в Украйна, обяви компанията. Решението се отнася и до излизането от съвместните дружества с Роснефт, включително и от един от най-големите петролни и газови проекти в Русия „Сахалин 1“. Компанията прекратява инвестициите си в нови проекти в Русия, се казва още в съобщение от централата.

Австрийският петролен концерн OMV окончателно се отказа от участие в два проекта за добив на природен газ в Сибир, съобщи ръководството на компанията. Прекратяват се преговорите с „Газпром“ за закупуването на близо една четвърт от акциите на добивната компания в Сибир. Освен това OMV ще преразгледа и участието си в газопровода „Северен поток 2“, чието лицензиране Германия спря заради руското нападение над Украйна.

Американският авиогигант „Боинг“ преустановява доставките на резервни части за Русия и прекратява голяма част от дейността си там. Компанията замрази и тренировъчната си дейност в Москва, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Star

преди 2 години

Както е тръгнало братушките на следващата Олимпиада ще се явяват пред света с маратонки ,,Сърп и Чук''...разбирай ТКЗС-арски гумени *** със ремичка и тенекиена токичка.

93

Потомък на Аспарух

преди 2 години

Десетилетия наред СССР експлоатираха трудолюбивия български народ. За СССР (срам и позор) изпращахме най-качествените си плодове, зеленчуци и т.н. а получавахме трето качество телевизори и коли, които стояха по-дълго време по сервизите отколко в домовете ни. Нека сега да си правят Лади и да си ги карат със здраве.

92

Анонимен

преди 2 години

Спомням си друга страна която остана изолирана от света след Втората световна война - Япония. Това обаче се отрази много добре на тяхната икономика. Те си произвеждат всичко от тогава и се превърнаха в една от най-силните икономики в света! Ситуацията не е напълно идентична, но знае ли човек. Мисля, че приключи ли войната санкциите ще отпаднат една по една. Жалко за невинните хора в Украйна, както винаги обикновените хора страдат най-много. Не на войната!

fallback