fallback
 
Президентът Володимир Зеленски заяви, че Украйна е готова да преговаря с Русия, но отхвърли провеждането им в съседната Беларус. Ще се съгласи ли Путин на преговори?
 
"Най-важно е да се разбере волята на Русия. Истинската цел на руското ръководство е да воюва с Украйна, за да ѝ попречи да стане член на НАТО. Това вече е война, макар и в косвена форма, срещу НАТО. Тази война ще завърши скоро, най-много след една седмица, но следващите войни, в които навлиза човечеството, ще са войни между Русия и НАТО", каза политическият анализатор Валентин Вацев за ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Кремъл ще приеме всички условия на Зеленски, при условие, че украинският президент приеме единственото условие на Русия - Украйна да приеме своя извънблоков неутрален статус. Тези преговори, ако станат успешни, могат да сложат край на войната. Смисълът на войната не е да се превземе Киев, а да се принуди украинският елит да се откаже от своята мечта да членува в НАТО", добави Вацев.
 
Той смята, че има опасност сили от НАТО да се намесят в тази война.
 
"Но Кремъл предупреди: "Не се опитвайте да се намесвате, тъй като ние вече сме изпратили стратегически подводници в международни води и сме активирали своите стратегически ядрени ракети. Съдейки по състава на делегацията, която Кремъл изпраща, в Русия нямат много силни очаквани за успех, тъй като ръководителят не е на високо равнище. Това е бивш министър на културата", подчерта политическият анализатор.
 
"Кремъл не вярва, че Зеленски е договороспособен. Русия активизира своите сили за стратегическо сдържане, така се прави 10 минути преди война. В България се занимаваме с кухненски разправии, което е недостойно за нашата 13-вековна история. Военният министър може да бъде оставен на мира, освен ако нямат нещо много по-добро от него, но това не е важно на фона на големите световни събития", категоричен е Валентин Вацев.
 
Целия разговор гледайте във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 2 години

Украйна я няма вече. Тя е срината икономически. Най много да те набарат икраинците и да ходиш на гости при Чаушеско.

26

САЩ постигнаха целта

преди 2 години

Американците постигнаха целта си.Събудиха руската мечка.Сега ще я разиграват догато я изморят,или докато тя ги захапе.Накрая ще страдаме всички.Като се ритат конете,магаретата страдат.

25

Lina

преди 2 години

Кой може да каже каква е целта на петр1, 2 - но е сигурно, че не знае коя година е. Психозата му се задълбочава. Ако наистина реши да си създава сссссссср 2 - няма да спре с Украйна. Следващата му цел ще е Молдова. Тъжна работа.

fallback