Снимка: БГНЕС
fallback

Народната милиция на Донецката народна република (ДНР) създаде хуманитарен коридор за военнослужещите от украинската армия, които са сложили оръжие и на които им се осигуря храна и медицинска помощ. Това съобщи зам.-началникът на ведомство по отбрана на ДНР Едуард Басурин.

"Военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, които доброволно сложиха оръжие, продължават да напускат бойната зона по организирания за тях хуманитарен коридор. На всички нуждаещи се е осигурена необходимата медицинска помощ, облекло и храна", каза Басурин.

Той отново се обърна към украинските войници и офицери, призовавайки ги „да спасят живота си, като доброволно откажат да участват във военни действия“. „Не си струва да рискувате живота си за престъпното украинско правителство и олигарсите“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 45 - Всъщност по време на Руско-Османската война войските са Осетински, но ти куца историята. Рамо до рамо до Петко Войвода се бие Дудар Караев. Украинци ни пращат на края на Втората Световна, но са напълно безполезни, защото преди да пристигнат България вече е свалила фашисткото правителство.Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2022/02/26/humanitaren-koridor-za-ukrainskite-voenni-slojili-oryjie.521758

53

Анонимен

преди 2 години

Украйна иска да е свободна, тя не е нацистка, Украйна е суверенна държава и путин няма работа там.

52

Анонимен

преди 2 години

ЯЗЪК САМО ЗА ДЕСЕТКИТЕ МИЛИАРДИ ИЗРАЗХОДВАНИ ВЪВ УКРИЯ ОТ САЩИСАНИТЕ. МЪКА ИМ Е ЧЕ НЯМА И ВЪЗВРЪЩАНЕ. ПУТИН ГИ ИЗЧАКА МАЛКО ДА СЕ ПООХАРЧАТ ЕСЕС ОВЦЕТЕ И НАТО И ИМ ТУРИ БЕЛЕЗНИЦИТЕ.

fallback