Снимка: ВМРО
fallback

На територията на Украйна, в която в момента се водят реални военни действия, живеят близо 500 хиляди българи. Към момента не виждаме никаква загриженост и държавни ангажименти към техния живот и здраве. Ние от ВМРО от години говорим за това. Ето, че днес вече подсигуряването на тяхната безопасност е крайно неотложно.

Оставаме в готовност да говорим с всеки в управлението, който иска да помогне на българите в Украйна, пише в своя позиция ВМРО.

Oще по темата

"Ето защо във връзка със започналите военни действия на територията на Украйна и реалната опасност за живота и здравето на близо половин милион българи, които живеят на територията на държавата, се обръщаме към всички парламентарни групи в 47-ото Народно събрание с призив да приемат спешно карта „Българин“. Това  е крайно належащо в настоящата международна обстановка. Документът ще даде възможност на всички хора, които имат български корени, но поради изискването на украинското законодателство нямат българско гражданство, да пребивават, учат и работят безпроблемно на територията на Р България", допълват те.

Към писмото на ВМРО е приложен законопроект с мотивите и оценки на риска и влиянието, който те са изготвили в 44-тото НС и който, за съжаление, "мина само на първо четене като готов вариант, който да бъде внесен в деловодството".

Неслучайно от години говорим колко е важно да бъде дадена тази юридическа възможност, която е и вид гарант за сигурността на събратята ни в Украйна и Молдова. За съжаление останахме нечути, а днес тази стъпка вече е жизнено важна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

Каракачанов, в Украйна живеят 130 хил.българи. Сутринта и веднаж след обяд по ТВ каналите обявиха 500 хил., но ти се включи в наддаването и вдигна мизата на 800 хил. българи. Много сте хазартни играчи! Ако тази цифра е вярна, то тези българи, които ненавиждат хохлите заради ограниченията на украинските власти спрямо тази етническа група и българския език, щяха да помогнат на руснаците в превземането на ЮИ Украйна.Или прецениха, че в Украйна се живее по-добре, отколкото в НАТО-вска България?

28

Анонимен

преди 2 години

ВМРО е турска партия, ако не вярвате, погледнете с коя партия е свързан Ердоган и ще видите, че от същатата партия са и ВМРО, затова и продаваха паспорти на всякакви хора от Азия, разпродадоха и имотите на военните, затова и Коцето ги е напуснал, защото са се превърнали в частна лапаща фирма!

27

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 30И нас Русия ни освободи ва 9,9,44год. Та близо 50 год не можахме да ги изгоним. Освободи и Чехословакия, Унгория, Полша. И който не беше съгласен да е свободен под руският богуш го убеждаваха с танкове. Голяма свобода. Сега тази свобода и борба против уж фашизма я усещат в Украйна, Приднестровието, Абхазия, Южна Осетия. Защо ли всичките и съседи бягат от тази братска любов и прегръдка.

fallback