Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Около 20 бойни кораба от руската Каспийска флотилия, излезли от пристанище Махачкала, започват днес мащабно учение в Каспийско море. Това съобщи пред журналисти пресслужбата на Южния военен окръг на Русия, предаде РИА Новости.

Сред плавателните съдове, участващи в маневрите, агенцията изброява ракетни и артилерийски кораби, базови миночистачи, катери и спомагателни съдове. Екипажите ще тренират по-специално съвместни действия за отразяване на въздушни атаки и водене на морски бой.

Предвидени са също бойни стрелби, упражнения за унищожаване на мини, за противоподводна и противодиверсионна отбрана, отбелязва ТАСС.

Основна цел на серията от военноморски учения, провеждани от Русия в началото на годината, е да се отработват действията на флотовете и Въздушно-космическите сили за защита на руските национални интереси в Световния океан и за противодействие срещу военните заплахи за федерацията, посочва пресслужбата.

Маневрите обхващат акваториите на моретата около Русия и оперативно важни райони от Световния океан. В тях са включени над 140 бойни и спомагателни кораба, повече от 60 летателни апарата, 1000 единици бойна техника, около 10 000 военнослужещи.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 2 години

Руска Слава - Руска Воля на Престола на Света !!!

45

Льольо

преди 2 години

Тоя цирк за пред света няма да доведе до война. Ако все пак някога почне съмнявам се на руснака или на американеца да им издържат нервите. Все някой ще пресне ред бътъна и тогава няма американец, няма руснак ... абе няма никой, само дано извънземните подготвят пуканките, че шоуто от орбита ще е един път!

44

Без паника

преди 2 години

На лов за таранки са. Питайте Волен Сидеров.

fallback