Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Владимир Жириновски – лидер на Либерално-демократическата партия на Русия, е приет в болница в Москва.

Той се е заразил с коронавирус, засегнати са 50-75 процента от белите му дробове, съобщават руски медии.

Според източник на ТАСС Жириновски е в тежко състояние.

По-рано руският политик каза, че се е ваксинирал осем пъти срещу COVID-19. За това, че си е поставил осмата доза, той съобщи на 20 декември 2021 г. Според него при понижаване нивото на антитела в организма трябва да се поставя ваксина.

Лента.ру цитира вирусолога Сергей Нетьосов, според когото постоянните имунизации може да са били вредни за здравето на Жириновски. Той предупреди, че никой не бива да постъпва като лидера на ЛДПР. Според руския имунолог Владимир Болибок обаче едва ли честата ваксинация е причината за хоспитализацията на Жириновски. „Не мисля, че проблемът е в това, че той си е поставил много ваксини. По-скоро това е или просто случайност, или си е поставил толкова ваксини, че се е чувствал уверен и е попаднал в опасна ситуация“, каза лекарят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

Фризер

преди 2 години

Нека, нека се успокояват боцнатите с американския фризер че все пак е ползвал Руски ваксини... като че ли има разлика и едните на империалисти и другите ... Само дето едните на нашия континент а другите действат отадлечко ..... :-))) Ама к'во от това, нали естествения имунитет не е бил опция ....

132

Анонимен

преди 2 години

A дали имас и нещо малко вярно от написаното,не е ясно.Точно Жириновски и 8 ваксини,са си май пълни глупости!

131

ХА ХА ХА

преди 2 години

Спупник 8

fallback