Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да пощади обикновените руснаци от бремето на американския експортен контрол, ако Русия нахлуе в Украйна и се съсредоточава върху промишлените сектори, съобщи представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

"Ключови фигури" също ще бъдат обект на "масирани санкции", каза вчера високопоставен служител в министерството на търговията в отделно изявление.

Oще по темата

Тези изказвания стесняват обхвата на потенциалните ограничения върху вноса в Русия, за които досега се казваше в по-общ план, че ще целят да затруднят икономиката на Русия.

Не можем да кажем предварително какво ще е всяко действие, но намерението е да има мерки, които наистина да понижат промишления капацитет и промишленото производство с течение на времето, а не да вредят на обикновените руски потребители.

Това заяви вчера служителят по националната сигурност в Белия дом Питър Харъл в излъчена онлайн реч на проява в Експортния център в Масачузетс, която бе отразена от много малко медии.

Харел, който е част от Съвета по национална сигурност, каза, че САЩ са подготвени веднага след нахлуване в Украйна да наложат "осакатяващи" финансови разходи на големи руски финансови институции, както и да наложат широк експортен контрол, който ще намали промишления капацитет на Русия в средносрочен и дългосрочен план.

Представителката на министерството на търговията Тиа Кендлър, която говори на същото събитие вчера, каза, че се обмислят масирани санкции срещу ключови фигури и промишлености, които "не са били на масата през 2014 г.". Тогава Русия нахлу и анексира полуостров Крим от Украйна.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 години

Нали Русия имала слаба икономика и БВП колкото Португалия? Лъсна грозната истина, от САЩ и Бахдън. Слаба икономика ли? САЩ са уплашени от руската икономическа сила.

30

Анонимен

преди 2 години

Когато вече не си първи в уж пазарната икономика, която рекламираш, трябва да наложиш санкции на конкуренцията, за да я унищожиш. Пазарната икономика съществува само в най-бедните страни, в Африка, Индия, Латинска Америка. Запада има империалистическа икономика, която се налага с военна сила, унищожава се конкуренцията чрез военна сила срещу по-слабите, и със санкции срещу силните военно.

29

Анонимен

преди 2 години

Това доказва, че САЩ управляват света. САЩ са Световното правителство, което управлява Васалните правителства по света.............САЩ управляват света. Те са виновни за всички войни по света, за глада в Африка, за бедността в Индия и десните фашистки диктатури в Латинска Америка.

fallback