Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руските въоръжени сили започнаха днес нова поредица учения близо до Украйна и в анексирания Крим. В маневрите участват 6000 военнослужещи, а също изтребители и бомбардировачи, предаде Франс прес, като се позова на руски информационни агенции.

Oще по темата

Ученията включват различни родове войски - военна авиация и противовъздушни сили, кораби на морската авиация на Черноморския и Каспийския флот, каза командващият войските в Южния военен окръг Александър Дворников.

Според ТАСС ученията на ВВС ще се проведат в четири района (Волгоградска и Ростовска област, Краснодарския край и Крим) и включват 60 изтребителя и бомбардировача.

Целта на маневрите е да се съгласуват действията на военноморските сили и авиацията при ракетни стрелби. В ученията ще се провери и бойната готовност на общо около 6000 военнослужещи в няколко бази в Южна Русия.

Новината за маневрите бе огласена броени часове след като Кремъл разкритикува поставянето в бойна готовност на хиляди американски войници заради кризата между Русия и Запада във връзка с Украйна, с което според Москва Вашингтон "изостря напрежението".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 2 години

Да напомним на "умното" парче мисирешко - никой, нищо не е анексирал в Крим! Имаше си регерендум, и той не беше първия, и автономната република реши да се присъедини към РФ. Казват го германци, американци, хървати... даже укри! Впрочем и гугълчето коказва Крим, като част от РФ - границата е м/у 404, а няма граница с РФ. ***, г-жа, с извинение...

78

Анонимен

преди 2 години

НАТО освен разните принадлежности да складира и достатъчни количества памперси, щото русия натисне ли на Запад през украината на уядените натовци ще са им нужни. Голям зор ще настане.

77

Анонимен

преди 2 години

Американските майки дали са окей синовете им да умират в снежните полета на другия край на света. Не говоря за 2-3ма загинали на месец, а за хиляди на ден? Съмнявам се, че е така и затова война няма да има.

fallback