Снимка: БГНЕС

"Нека тези, които апелират за прагматизъм към диктаторите, да отворят учебниците по история и ще видят неприложимия политически закон - умиротворяването на диктаторите никога не работи", заяви дъщерята на руския опозиционен лидер Алексей Навални Дария Навалная при получаването на наградата "Сахаров" на Европейския парламент в Страсбург. Тя бе присъдена на баща ѝ тази година.

Още по темата
"Колкото и някои да се опитват да се лъжат, като се надяват поредният безумец, вкопчил се във властта, да започне да се държи прилично в отговор на отстъпките и флирта, това никога не се случва. Самата същност на авторитарната власт предполага постоянно повишаване на залозите, агресията и търсене на нови врагове", каза Навалная.

"Никой да не смее да поставя знак на равенство между Русия и режима на Путин. Русия е част от Европа и ние се стремим да станем част от нея", тези думи на баща си Дария предаде на евродепутатите.

"Но ние искаме и самата Европа да се стреми към себе си. Към тези невероятни принципи, които са заложени в основата ѝ. Ние се стремим към Европа на идеите, тържеството на човешките права, демокрацията и достойнството, но изобщо не желаем да сме в Европа на канцлерите и министрите, които мечтаят да се уредят в борда на директорите на държавните компании на Путин или да се качат на яхта на някой от олигарсите", каза още дъщерята на руския опозиционер, цитирана от БНР.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase