Снимка: БГНЕС
fallback
Руският президент Владимир Путин призова за деполитизиране на ситуацията с мигрантите на границата между Беларус и Полша, съобщи БНР. 
 
По време на разговор с ръководителя на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец Франческо Рока руският лидер обвини полските власти в нехумантно отношение към мигрантите.
 
"Трябва внимателно да следите какво се случва на грницата и какво правят властите на съседната полска държава. Не може да поливате хората с вода, в който сте добавили пестициди и хербициди, за да предизвикате изгаряния и други сериозни последствия, сред които има жени и малки деца. Това нарушава приниципите за хуманно отношение към мигрантите", каза Петин.
 
В същото време Беларус предупреди, че е готова да предприеме контрамерки, ако западните страни въведат нови санкции срещу Минск заради ситуацията с мигрантите на границата с ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

cazzo duro

преди 2 години

Забелязал съм, че яко напишеш ***. или някоя друга неприлично дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?До дежурните по путин:Момчета, от 120 различни айпита ще влиза и пак ще си оставя коментара. И всеки път като проверявам дали сте ме изтрили, ще слагам минуси на путин. Така че, ползата от вашата " работа" ще е обратна.Хайде, със здраве. И вземете се разходете малко. Или си намерете свястна работа.

44

Анонимен

преди 2 години

Естествено, че не е хуманно. Афганите са дали последните си останали средства от американските помощи за да стигнат до просперираща Белорусия, а Лукашенко иска да ги изгони в мизерстваща Полша!

43

Пан Дедуш

преди 2 години

Най-добре е Полша да си дойдат германците и руснаците.Видяло се че от поляк става само берач на картофи и ягоди из германските и английски ферми.

fallback