Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди, че се увеличават рисковете от конфликт в Черно море.

Рябков посочи, че НАТО се опитва да "тества" силата на Русия, като провежда учения в региона. "Наистина сме разтревожени от случващото се в черноморския регион, това е безкрайна поредица от провокации, извършени от Съединените щати и съюзниците от НАТО и някои от "клиентите" има в региона“, каза той пред репортери, съобщи агенция ТАСС, цитирана от БНР.

Коментарите идват, след като Съединените щати изпратиха своя военноморски команден кораб USS Mount Whitney и разрушител  USS Porter от клас Arleigh Burke с управляеми ракети в грузински води, за да проведат операции със своите съюзници от НАТО.

Според Рябков към този момента няма споразумение за среща на върха Русия - САЩ, като добави обаче, че въпросът остава актуален.

В сряда говорителят на руския президент - Дмитрий Песков каза пред репортери, че все още няма споразумение за среща между президентите на Русия Владимир Путин и на САЩ Джо Байдън. "Всичко е възможно“, каза той, помолен да коментира съобщенията, че може да се проведе онлайн среща на върха Русия - САЩ преди края на годината и е възможна лична среща следващата година. Подобна информация съобщи руският вестник "Комерсант", позовавайки се на свои източници.

"Все още няма реално споразумение“, отбеляза Песков и добави, че ще бъде направено съобщение, след като бъде постигнато споразумение.

Според Песков Москва и Вашингтон са заинтересовани от установяване на пряк контакт между двамата президенти в близко бъдеще.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 53-----Глупи, В-52 ще бъде свален с целия се бомбен товар на 1000 км от руската граница. А МиГ-31БМ от височина 21 км със скорост 3000 км/ч изстрелва хиперзвуковия маневриращ "КИНЖАЛ" с поразителна точност. Един "Кинжал" - един кораб! За самолетоносач може и два, за да потъне! На бойно дежурство в ЮВО до скоро бяха 12. Което значи 12 натовски кораба стават за минути част от Черноморския литорал! А България час по-скоро да излезе от НАТО, пък ако ще Мони да се обеси!

61

До анонимен 76

преди 2 години

Тъъпотата напира! В Кримската война Русия се биеше с британската Френската, османската империи и Кралството на Двете Сардинии и им нанесе доста тежки поражения. За гибелта на Тежката кавалерия на британците, изклани от казашката конница при Балаклава, на Острова се помни до днес! От ПСВ Русия побърза да излезе, защото в страната кипеше гражданска война. През ВСВ американците ПРОДАДОХА на СССР храни и оръжие- 15% от оръжието бе американско - вилиси, доджове, самолети Кобра и получиха злато и кръв

60

До анонимен 76

преди 2 години

Свестни хладилници правят много отдавана! Мой баджанак ловеше риба в океаните и като се върнеха, купуваха всичко от техни специализирани магазини. Купуваха телевизори Филипс, Телефункен, но хладилници ЗИЛ, а не АЕГ, Сименс, Мийле! Има много руски стоки на световно ниво. Сега правят и лицензионни. Правят всичко, а това че нашите *** не купуват руски стоки и ти не знаеш нищо за тях, те кара като по-семпличък да мислиш че не произвеждат нищо! Има сайтове, прегледай ги за обща култура!

fallback