Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Седемнадесет души починаха, а други 16 души са пострадали от отравяне с фалшив алкохол в Оренбургска област в Русия. Това съобщи ТАСС, като се позова на пресслужбата на регионалното правителство.

В кръвта на пострадалите и починалите е открит чист етанол, съобщи регионалният здравен министър Татяна Савинова.

При някои от случаите неговата концентрация в организма е била 3-5 пъти над смъртоносната доза.

Задържани са трима души – двама мъже на 29 г. и на 60 г. и жена на 47 г. Те са заподозрени за нелегална търговия с алкохол и може да получат присъди до 10 години лишаване от свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Коза НОСТРА

преди 2 години

Светът изгина от вируса а тия ще изгинат от фашлив алкохол , ти да видиш .

28

Анонимен

преди 2 години

Русия е на пето място в Европа по употреба на алкохол. Преди тях са Литва, Молдова. АВСТРИЯ и Полша. Събират се на чай. Водката им се прави с най-качествен спирт. Сега въведоха нов стандарт суперпречистен спирт- "альфа". Търсете водка с този спирт! Усещането е, че сте си дали парите напразно - не се напивате, никакъв махмурлук!Вземете от"Березка" "Пять озер", Сделано в Сибири и ще ме споменавате с добро!

27

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 24-----И на мен ми направи впечатление това безумно фриволно "при някои от случаите неговата концентрация в организма е била 3-5 пъти над смъртоносната доза."Кой ще оживее с 5 пъти алкохол над леталната доза? Помислете, преди да повярвате на 'диотското писание!----А, ясно, Йолочка е работила!

fallback