Снимка: Pixabay
fallback

Главният лекар на болницата във Владикавказ е задържан заради смъртта на 9 пациенти след спукване на кислородна тръба, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация от Следствения комитент на Северна Осетия-Алания.

"В рамките на разследването на наказателното дело 58-годишният главен лекар на болницата беше задържан“, обясниха от там.

Oще по темата

По данни на разследващите услугите, предоставяни в лечебното заведение, не отговарят на изискванията за безопасност. Това е довело до смъртта на пациентите.

Разследващите ще поискат постоянен арест за медика. Според местното законодателство го грозят 10 години затвор.

Разследването е  установило, че вчера в Републиканската клинична спешна болница във Владикавказ е имало спукване на кислородната тръба, осигуряваща кислород на пациенти на  изкуствена белодробна вентилация. В резултат на това  са починали девет пациенти, които са били в интензивното отделение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Булгаристан

преди 2 години

Фалшива новина!Първо Ковид няма,това е световна конспирация,второ какво общо има главен лекар на болница със спукана тръба?!Има си тръбопроводчици,техници и поне сто служители по надолу,които са отговорни за технически проблеми!Сигурно докторът е бил симпатизант на Навални и са се чудели как да го окошарят!!

12

Анонимен

преди 2 години

Стига сте злорадствали,ами си спомнете за смъртта у нас,след умишлено или не сбъркан протокол на лечението у нас.Химическата пневмония и т. н.

11

Оберщурмбанфюрер

преди 2 години

Ако е заявил, че Путин не отпуска средства за подмяна на старите тръби, естествено че заминава за панделата. В останалите случаи, надали, а и *** си *** като мухи от самагона, който сами си приготвят. 100-200-1000-10000 са без значение за Феодала. Колатеръл демидж и толкова...

fallback