Снимка: Bloomberg L.P.
fallback

Руският флот може да открие всеки враг и да нанесе "непредотвратима атака", ако е необходимо, заяви президентът на Русия Владимир Путин, седмици след като британски военен кораб разгневи Москва, преминавайки покрай полуостров Крим.

"Способни сме да открием всеки подводен, надводен, въздушен десант и ако е необходимо, да нанесем безпрецедентен удар срещу него", каза Путин по време на парад на флота в Санкт Петербург.

Думите му са след инцидент в Черно море през юни, когато Русия заяви, че е изстреляла предупредителни изстрели и е хвърлила бомби по пътя на британски военен кораб, за да го изгони от водите на Крим, предаде BloombergTV.bg.

Великобритания отхвърли изказа на Русия за инцидента, като заяви, че смята, че всеки изстрел е предварително обявено руско "оръжейно учение" и че не са пуснати бомби.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 г., но Великобритания и по-голямата част от света признават полуостров Черно море като част от Украйна, а не Русия.

Миналия месец Путин заяви, че Русия е могла да потопи британския военен кораб HMS Defender, обвинен в незаконно навлизане в териториалните води, без да започне Трета световна война и каза, че САЩ са изиграли роля в "провокацията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

ББ

преди 2 години

До До анонимен 66дори няма да могат да излетят ссср ракетите им,те така се хвалеха на хитлер...всеки грамотен може да прочете резултата...САЩ им помагаха...Западният Свят спечели ВСВ...с включването на САЩ във войната я обърнаха...с ресурсите и оръжията с които помагаха на ссср я обърнаха...само факти които всеки добросъвестен може да провери!сега играе още по-опасна игра путин... то и гьобелс така умря...самозалъгвайки се и лъжейки народа си

57

Анонимен

преди 2 години

69, а ДЕСЕТКИТЕ милиони които дадоха безмислени жертви СЛЕД войната? Кажи ве русифилистико, я ни обясни за тях! И тях ли да пишем като причнина за страховитите безаналоговье ненадминати аружия? ***!!!!

56

Анонимен

преди 2 години

Жужано, а какво стана със свалиения ти изстребител от чалмодоган преди 5-6 години? Нали и там щеше да има незабавен светкавичен съкрушителен отговор? Отговаряй веднага жужано!!!!!

fallback