Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руско-американските отношения са в най-ниската си точка през последните години, заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизия Ен Би Си. В интервюто Путин  изразява надежда, че няма да има импулсивни действия от страна на сегашния американски държавен глава Джо Байдън, за когото той заявява, че се отличава силно от предшественика си Доналд Тръмп.

Двамата лидери трябва да се срещнат на 16 юни в Женева.

Oще по темата

По повод определянето му като "убиец" от Байдън в негово интервю през март Путин обясни, че е чувал десетки обвинения от този род и това не е нещо, за което се тревожи. По думите му подобно говорене е част от американската политическа култура, където се смята за нормално.

Руският президент отхвърли появилата се в американския вестник "Вашингтон пост" информация, че Москва ще предостави модерна сателитна система на Иран, която ще повиши възможностите на Ислямската република за следене. Президентът определи това като фалшива новина и каза, че не знае за подобно нещо.

"Вашингтон пост" цитира настоящи и бивши американски представители и такива от Близкия изток, според които пускането на сателита може да стане до месеци и е резултат от многобройни посещения в Русия на лица от иранската Революционна гвардия. Изданието отбелязва, че системата ще позволи на Техеран да наблюдава израелските бази и американското военно присъствие в Ирак, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

ББ

преди 2 години

и на човечеството...на децата ни им дреме за точките ви..служители сте на Народите Ви,не сте ни "бащици",ограбвате ни,убивате ни,отнемате свободи...престъпници сте..21 век крадци и елементарни ви отнемат Свободата и Животите...геноцид и убийства в 21 век,и сте съучастници,човечеството ни го е осъзнало..Бог да ви прощава...аз никога

44

ББ

преди 2 години

До пак асиметричнои защо мислиш,че света ни го вълнува какво може да каже путин?нещо по гьобелс ли?ограбена русия от "господари","бащици"като путин,само врагове им вменяват...с това ги държат...бедни и зависими...ограбват Народите на Русия...елементарни и не далновидни политици...от векове е,някаква болест е явно...бедните руски Народи!и Свта ни не го е страх от Война,която,май е време за нова,която няма да спечелите с манипулациите в мрежата...Бог да пази САЩ!доброволец съм в Армията на САЩ!

43

ББ

преди 2 години

До АбеБайдън раздаде по 2 х. долара на всеки американски,не позволи износ на ваксини преди да има достатъчно за Народа му,помага на най -закъсалите и бедни държави,заяви директно на целият Свят,че няма да толерира престъпници,крадци,убийци и диктатори,Свободата на Човешките по Света са висша цел на Армията на САЩ..."добрият" путин манипулира ЕС...пият си бърбана с пирата лукашенко,а народите им не ваксинирани,не получили и стотинка...само факти...аз не искам децата ми да са крепостни на путин!

fallback