Снимка: БГНЕС
fallback

Президентите на Руската федерация и на САЩ ще обсъдят на срещата си в Женева правата на човека, ситуацията около Алексей Навални и американците, арестувани в Руската федерация, заяви на брифинг говорителят на Държавния департамент Нед Прайс.

Oще по темата

Срещата между Владимир Путин и Джо Байдън ще се състои в Женева на 16 юни.

"Не се съмнявам, че правата на човека като цяло, както и задържането на редица лица, включително на г-н Навални и, разбира се, незаконно арестуваните американци, които трябва да се върнат при семействата си в САЩ ще бъдат сред темите, обсъждани от двамата президенти в Женева", каза Прайс, цитиран от БГНЕС.

Според него опасенията на САЩ за действията, които Москва предприема, за да заплашва американците и техните партньори и съюзници в света, определено ще бъдат на дневен ред в разговора между президента Байдън и президента Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

БПФ

преди 2 години

Да, хубаво ще си поговорят за правата на човекът. Путин ще пита чучулото защо белите американци са подложени на открит расизъм, защо са лишавани от свобода на словото, включително ЗАКОННИЯТ ПРЕЗИДЕНТ, защо хора, отишли мирно да си търсят гражданските права след нагло фалшифицирани избори, бяха застрелвани като кучета... а в същото време полицаи бяха принуждавани да целуват краката на чepни бандити, защо кметове и губернатори открито подкокоросваха палежи и мародерства....

32

Мда

преди 2 години

Байдън е тръгнал да се кара на Путин,ама май ще стане друго...Впрочем,Байдън има обичая да си тръгва от такива срещи с подкуп,старо корумпе е той.Само от Китай що пара смъкна.

31

МИС

преди 2 години

*** ЧЕ ДРЪНКАТ-----НАЙ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ЩЕ ГОВОРЯТ ЗА НАВАЛНИ????????????????

fallback