Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В най-близко бъдеще ще бъдат възобновени полетите между Русия и още няколко държави. Това заяви руският вицепремиер Татяна Голикова, която оглавява оперативния щаб за противодействие на разпространението на коронавирусната инфекция.

Oще по темата

Татяна Голикова съобщи, че руските власти следят ситуацията с разпространението на коронавируса по целия свят и че не са се отказали от критериите си за отваряне на границите си за чужденци, предаде БНР.

"Внимателно анализираме тази ситуация. В момента имаме няколко предложения от Европа, където епидемичната обстановка се подобрява", посочи Голикова.

Една от европейските страни, които предложиха на Русия възобновяване на полетите на взаимна основа, е България. На 5 май българските консулства и визови центрове започнаха да издават визи за руски граждани.

До 11 май руските санитарни и авиационни власти и министерството на външните работи трябваше да изпратят в правителството съгласувани предложения по въпроса за възобновяването на полетите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 2 години

Вън на руските *** от България

37

фен на фбк

преди 2 години

долу путин !!!!!!!!!!

36

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 34"Това не е карго самолет, а пътнически А380."Това е вярно. Недоумение буди, че са избрали снимка на такъв самолет, а още повече на Луфтханза. На руските мужици така им се лъска имиджа, като за пред европейска България (но няма кой да излъжат). Те трябва да ги снимат с "великите" руски самальоти на Аерофлот.

fallback