Снимка: БГНЕС
fallback
Обявиха ден на траур в руската република Татарстан в памет на загиналите по време на вчерашното въоръжено нападение в училище №175 в град Казан, съобщи БНР. Нападението беше извършено от 19-годишен бивш възпитаник на училището. Той беше задържан от силите за сигурност.
 
Равносметката от вчерашното нападение показва, че девет са убитите, сред които седем деца и 21 ранени, 18 от които деца. Стана известно, че нападателят Илназ Галявиев е получил разрешение за огнестрелно оръжие на 28 април.
 
На 4 май Галявиев е започнал свой канал в социалната мрежа "Телеграм“, където ежедневно е предупреждавал, че подготвя нападение.
Oще по темата
 
Наричайки себе си "бог" той е писал, че възнамерява да изчисти света от "биологичния боклук". Никой от десетките читателите на канала обаче не е подал сигнал до силите за сигурност.
 
Не е направило впечатление и това, че в деня на нападението въоръжен с пушка младеж се разхожда из града.
 
Междувременно комитетът на Думата по сигурност и противодействия на корупцията прие на първо четене законодателни промени, с които се въвеждат по-строги правила при издаването на разрешителни за оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

патриот

преди 2 години

До ИСЛЯМА7 милиона там са се писали българи...те са по-българи и от теб.А че са приели исляма за да получат защита от арабите и от монголската орда е факт.

10

Анонимен

преди 2 години

Защо траур? Не трябва ли да е празник? Аз мислех, че муслитата се кефят на насилие и кървища? Или и те вече станаха меки китки? Тц, тц, тц...

9

Анонимен

преди 2 години

До ИСЛЯМАИзстъплението на този кошмарен придурок няма нищо общо с религията. Той вярвал, че е особен и специален, тъй като е роден на 11.09.2001 година.

fallback