Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Изчезналият в гората здравен министър на руската Омска област Александър Мураховски е открит жив, съобщиха от пресслужбата на регионалното правителство.

„Мураховски е стигнал до хора в района на село Басли. В нормално състояние е. В момента преминава изследвания в болница“, се казва в съобщението.

Oще по темата

По предварителна информация лекарят се чувства удовлетворително.

Мураховски изчезна, след като на 7 май тръгна с квадроцикъл от ловна база в района на село Поспелово на 270 км от Омск. Официално изчезването му беше потвърдено едва на 9 май вечерта, след като на 6,5 км от базата беше открит квадроцикълът.

По данни на ТАСС Мураховски е излязъл от гората на 32 км от село Поспелово.

В издирването му участваха доброволци, полицаи, служители на Росгвардия и Министерството на извънредните ситуации, ловни инспектори и местни жители, бяха използвани хеликоптер и безпилотни апарати.

Александър Мураховски стана здравен министър на Омска област през ноември. Преди това беше главен лекар на болницата, в която през август беше откаран Алексей Навални, на когото му станало зле в самолета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

дедо Ташунко

преди 2 години

Много шум за нищо. Веднага заработиха конспиративните теории.

18

Обективен

преди 2 години

Тъкмо очаквах Боко Тиквата да се изкаже колко е зъл Путин и какво цвете и Навални.

17

Не било компютри

преди 2 години

Сам ще се цитирам:"Не му били подари а били му откраднали,Не било в наше село а у съседното,И не било на вуте а на Пена...Забавни новини "произвждат" по поръчка тука :):):)"

fallback