Снимка: БГНЕС
fallback

Здравните власти в Москва предлагат ваучери на възрастните хора, за да насърчат ваксинацията срещу коронавирус.

След първа доза ваксина, руснаците на възраст над 60 години могат да получат ваучер в размер на 1000 рубли (около 13 долара), който може да ползват в определени магазини, аптеки и кафенета, обяви вчера кметът на Москва Сергей Собянин, цитиран от ДПА.

Хората обаче трябва да се регистрират онлайн за получаване на ваучера, финансиран от корпоративни дарения.

Русия започна масовата ваксинация още през декември, но много възрастни са скептични по отношение на безопасността на ваксината "Спутник V".

Четири месеца по-късно едва малко над 5% от населението на Русия са получили и двете дози.

В цяла Москва могат да се видят плакати с призиви към хората над 60 години да се ваксинират. По информация на Собянин около 400 000 възрастни хора в 12-милионната столица са се ваксинирали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Велики на думи.

преди 3 години

13$ явно са много пари в Русия, щом това е заплащане за участие в експеримент.Не си го мисля аз - Руския *** го потвърждава значи е вярно. За съжаление ще добавя. Не съм садист. Искам хорицата да живеят добре.13$ за експериментална ваксина не е знак за добър живот.За 20 лв. я някой таксиджия се навие да те закара от София до Перник, я не. Тук никой няма да си продаде здравето за такива смешни пари.

24

Анонимен

преди 3 години

С по едно шише водка на yшанка, щяха да съберат 5 пъти повече мищюрии за бок лука спутник V. Някои мераклии щяха да се ваксинират по няколко пъти всеки ден.

23

Анонимен

преди 3 години

До RrrРуснакът може да предизвика единствено съжаление, че се е родил сред диваци.

fallback