Снимка: БГНЕС
fallback

Искането на Русия десет американски дипломати да си заминат в отговор на експулсирането от Вашингтон на същия брой руски дипломати за предполагаема зловредна дейност е изострящо напрежението и предизвикващо съжаление, заяви говорител на Държавния департамент, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Не е в наш интерес да влизаме в цикъл на изостряне на напрежението, но си запазваме правото да отговорим на всяка руска ответна мярка срещу САЩ", каза говорителят.

Oще по темата

Вчера Москва обяви още, че ще включи осем американски представители в свой списък със санкции и ще вземе мерки да ограничи и спре действия на американски неправителствени организации, намесващи се в руската политика.

Сергей Лавров добави, че Кремъл е предложил на посланика на САЩ Джон Съливан да последва примера на руския си колега във Вашингтон и да се върне в родината си за консултации.

Освен това Русия ще вземе мерки да попречи на посолството на САЩ да наема административно-технически персонал от Русия и трети страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

253

Анонимен

преди 3 години

Де и БГ да имаше тая смелост да отговори на САЩ реципрочно за Визите Робството е сладко нещо , навик ко да се прай !

252

Атлантик+

преди 3 години

"..но си запазваме правото да отговорим на всяка руска ответна мярка срещу САЩ"... Не може да се санкционират ответни мерки в отговор на мерките предприети от Властелина на Света. Трябва ред - Нов Световен Ред!

251

Анонимен

преди 3 години

Проблемът на руснаците е че се държат много надменно, в кооперацията във Варна, където живея от 12 домакинства 5 са руски, домоуправителят е една нагла рускиня, държи се с нас българите като с някакви слуги, някои руснаци носят законно притежавани пистолети, един беше тръгнал да ме заплашва с пистолет когато му запуших без да искам колата на паркинга. Как да не ги изгониш с кеф?

fallback