Снимка: БГНЕС

Кремъл смята за преждевременно да се говори за подробности около евентуалната среща между президентите на Русия и на САЩ, Владимир Путин и Джо Байдън, предадоха световните агенции.

"Засега е преждевременно да се говори за тази среща в конкретен план. Това е ново предложение, то ще се проучва, ще се анализира", каза днес пред журналисти в отговор на въпрос прессекретарят на Путин, Дмитрий Песков. "Лидерите се споразумяха, че темата на тази среща ще се обсъжда вече по-нататък по дипломатическите канали", добави той.

Страните засега не планират списък от теми за разговора, каза Песков, запитан дали се предвижда обсъждане на ситуацията в Югоизточна Украйна. За Русия е от значение да бъдат обсъдени двустранните връзки "в онези аспекти, които са от взаимен интерес", допълни говорителят на Кремъл, предаде БТА.

В телефонния им разговор вчера, когато Байдън предложи на Путин среща на върха, двамата не са говорили за руския опозиционер Алексей Навални, посочи Песков.

Съветникът на руския президент по външната политика Юрий Ушаков междувременно покани днес американския посланик в Москва Джон Съливан да се срещнат, предаде Ройтерс.

Ушаков казал на Съливан, че Русия ще действа решително, ако САЩ предприемат всякакви нови неприятелски стъпки, като например налагане на санкции.

Американското посолство в Москва засега не е отговорило на запитването на Ройтерс за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase