Снимка: Pixabey
fallback

Капитанът на италианския флот, арестуван тази седмица в Рим за продажба на поверителни документи на руски служител, бил в "отчаяна" нужда от пари, заяви съпругата му в интервю.

Арестът на 56-годишния Валтер Биот късно във вторник на паркинг предизвика дипломатическа схватка между Италия и Русия, съобщава БГНЕС. В сряда Италия светкавично изгони двама руски служители, докато външният министър Луиджи Ди Майо призова руския посланик Сергей Разов, за да му бъде връчен официален протест.

"Той не е глупав, не е безотговорен. Просто беше отчаян", каза съпругата на Биот Клаудия Карбонара пред вестник "Кориере дела Сера".

Oще по темата

"Отчаян за нашето бъдеще и това на децата", допълни тя.

Заплатата на Биот от 3000 евро на месец била недостатъчна, за да издържа семейството му с четири деца - едно от тях със сериозни недъзи - и четири кучета, каза Карбонара пред вестника. Ипотека в размер на 1200 евро, разходи за училище и такси за дейност на децата накарали флотския ветеран да предаде секретни документи на руснака в замяна на 5000 евро, каза тя.

"Заради Ковид обедняхме", каза Карбонара, която е секс терапевт, добавяйки, че съпругът й не е обсъждал с нея предварително какво планира да направи.

От 2015 г. Биот работи в кабинета на началника на щаба на отбраната. Той е обвинен, че е снимал секретни документи на екрана на компютъра си ги е предавал на флаш памет, която полицията е конфискувала.

Полицията съобщи, че арестът е последвал продължителни разследвания от италианската вътрешна разузнавателна агенция AISI, с подкрепата на началника на щаба на отбраната. В сряда Ди Майо заяви пред парламента, че този ход на Русия е "враждебен акт, който ще има последствия".

Говорител на Кремъл заяви в сряда, че се надява инцидентът да не повлияе на "много положителния и конструктивен характер" на отношенията между двете страни. Руското посолство в Рим в сряда също изрази "съжаление" за експулсирането на двама членове от екипа на своето военно аташе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Зозо

преди 3 години

Ко стана бря? Нали Путин миналата година им прати помощ за ковид - водоноски да дезинфикцират улиците..... и 200-300 кагебисти :))))))))))))))))))))))

30

ББ

преди 3 години

и това е момента...военен,отдал живота си в служба на каузата ЕС и НАТО...не може да си нахрани децата...световната политическа класа...човека си е отдал живота да ви защитава интересите и властта...вие го превръщате в...руски агент,а произвеждащите храни,а лекарите,а възрастните,отдали живота си за Идеята ЕС?подценявате хората,парите и властта ви нямат стоиност...за една нощ ще ви ги отнемем!!!Справедлив Свят...или мъртав!!!гладен и нелекуван съм...унижен и предаден...Бог ми е дал живота!!!

29

3000ев=6000лв

преди 3 години

А у нас 6000лв=3000евро минава за космическа заплата. Само ...помазани на определени позиции, кметове, власт..... или ако си решил да си чупиш здравето като пом к-н на кораб или пилот(ама и те гладни сега).Често в този форум разни се представят за програмисти и дават многохилядната си заплата за велик пример на простосмъртните

fallback