Снимка: БГНЕС
fallback

Ръководителят на руската Федерална служба за изпълнение на наказанията потвърди днес, че опозиционерът Алексей Навални е бил прехвърлен в наказателна колония, където ще излежава присъдата си от две години и половина затвор, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Oще по темата

"Навални беше прехвърлен на мястото, на което трябваше да се намира според съдебното решение", каза Александър Калашников. Той увери, че "няма никаква заплаха за живота и за здравето" на критика на Кремъл.

Навални ще излежи присъдата си при абсолютно нормални условия, каза Калашников и уточни, че ако поиска, опозиционерът може да участва в някакви производствени дейности.

Повечето присъди в Русия се изтърпяват в наказателни колонии, които понякога са напълно изолирани. Там често пъти е задължително да се полага някакъв труд, обикновено производство на мебели или шивашки дейности, отбелязва АФП.

Говорител на службата каза, че засега не може да съобщи подробности за мястото, където се намира Навални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

боби

преди 3 години

И със Скрипал и с Навални западните пропагандатори ги скрояват уж отровени, уж полуотровени с ясната цел да опорочяват Русия - геополитика в действие!!

64

Тоя

преди 3 години

Навални е повече алчен, отколкото умен.

63

до 55 анонимен

преди 3 години

А защо не споменеш някои от най-мрачните и непристъпни затвори, включително и частни в обичните ви ЕС и САЩ ? И какви традиции пък имат точно те? "най демократичния свят".И защо" Нахалния" се върна веднага пак там, където го "отровиха"?Според мен го разболяха точно тия, за да го употребят за "нарушаване" на правата му и да си довърши работата, за която му плащат, да го играе жертва и да имат повод запада, вечния използвач , да наскачат против Русия и Изтока. Стара , губеща игра.

fallback