Снимка: БГНЕС
fallback

Руският опозиционер Алексей Навални се защити днес при явяването си пред съда по обвинения, че е нанесъл обида на ветеран от Втората световна война, след като процесът беше прекъснат миналата седмица заради здравословни проблеми на ищеца, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Навални каза на съдийката, че е избрана за това дело, защото е най-безскрупулният съдия на света, и че би трябвало да се върне в училище, за да се запознае по-добре с руските закони.

Процесът започна на 5 февруари. Навални отхвърля обвиненията и казва, че делото е политически мотивирано.

Неговият адвокат определи процеса като пореден опит клиентът му да бъде накаран да мълчи.

Ветеранът, който според опозиционера е просто "марионетка" в процеса, не се яви днес пред съда. Адвокатът на 94-годишния мъж чете биографията му в продължения на 20 минути и изтъкна неговите военни подвизи, а Навални възрази, че това няма нищо общо с делото.

Няколко свидетели бяха призовани да дадат показания срещу Навални на днешното заседание. Един, който искаше да свидетелства в негова защита, обаче първоначално не беше допуснат.

Навални се оплака, че възрастният мъж е бил нарочно оставен навън при температура минус 15 градуса по Целзий, и отправи остри критики срещу съда.

Ако бъде признат за виновен по делото, критикът на Кремъл може да бъде глобен, осъден на принудителен труд или на затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

162

една леля каза

преди 3 години

На тоя сметката му е подписана!Ама когато си глупав,то е за дълго!Понякога до живот!

161

Анонимен

преди 3 години

До 178Ами да, ако Навални беше против президента на САЩ Фейсбук, Туитър, и всички медии щаха да го изчегъртат напълно от интернет и медийното пространство, както и всички негови поддръжници. Както казва Сталин : няма човек няма проблем. Навремето човека изчезваше физически. Сега е достатъчно и също толкова ефективно да изчезне от интернет социалните мрежи и медийното пространство.

160

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 177В САЩ няма скалъпени процеси, така че такива реплики не се налагат.

fallback