Снимка: БГНЕС
Съпругата на Алексей Навални - Юлия, снощи пристигна на летището във Франкфурт, след като избяга от Русия. Това съобщава германското издание "Шпигел". Тя напусна страната без да направи изявление на летището, а адвокатът й заяви, че не знае причината за отпътуването й. 
 
Руският опозиционер изкара в Германия няколко месеца, където се лекуваше, след като миналото лято беше отровен в Сибир с нервнопаралитичен агент за военни цели, както твърдят редица западни правителства и самият Навални, но Москва продължава да отрича отравянето му.
 
На 17 януари Алексей Навални се върна в Русия и още на летището беше арестуван. Миналата седмица условната му присъда беше променена в ефективна заради нарушения на разпоредбите на условното му наказание.
Още по темата
 
Съединените щати, Великобритания, Германия и ЕС призоваха Навални да бъде освободен. А новият американски държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че Вашингтон ще се координира тясно със съюзниците си, за да държи Русия отговорна по случая.
 
Вчера германският външен министър Хайко Маас пък заяви, че бъдещите санкции срещу Русия трябва да вземат на прицел правилните хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase