Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия е предложила да помогне на Европейския съюз да реши проблема, свързан със забавянето на доставката на ваксини, като изпрати около 100 милиона дози от коронавирусната си ваксина "Спутник V" през второто тримесечие на годината.

Това заяви Руският държавен фонд за директни инвестиции (RDIF). Имунизацията също се извършва в две дози, така че предложеното количество би било достатъчно, за да ваксинират 50 милиона европейци.

Oще по темата

RDIF също така отбеляза, че чака одобрение от Европейската агенция по лекарствата (EMA), която все още не е одобрила ваксината "Спутник V" за употреба в рамките на ЕС, предаде БНР.

Отправената руска оферта е в резултат на продължаващия спор между ЕС и компанията AstraZeneca, тъй като съюзът я обвини в нарушаване на сключения договор и забавяне на доставките на разработената от нея и Оксфордския университет ваксина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Татул

преди 3 години

Има чип ваксината, русофобите стават русофили:)

85

Зозо

преди 3 години

Руското Ще го знаем :)))))))))))))))))))))

84

Винаги така

преди 3 години

Ша клекнат,ша клекнат кат почнот да *** като мухи от новите разновидности. Западняците винаги са така - прискимтявят на Русия чак когато ножът им опре до кокала.

fallback