Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Критикът на Кремъл Алексей Навални обяви днес, че ще отпътува от Германия обратно за Русия на 17 януари, предаде Ройтерс.

„Въпросът „да се върна или не“ никога не е стоял пред мен. Просто защото аз не съм заминавал. Аз се оказах в Германия, пристигайки в реанимационна кутия. На 17 януари, неделя, ще се върна у дома с полет на „Победа“. Посрещайте ме“, написа опозиционерът в Twitter.

Oще по темата

В последните дни на 2020 г. Федералната служба за изпълнение на наказанията призова Навални да се върне в Русия, като в противен случай го заплаши със затвор след превръщане на условната му присъда в ефективна.

Навални, водещ критик на президента Владимир Путин, бе откаран в Германия през август за лечение, след като припадна в самолета. Впоследствие Берлин обяви, че е имало опит за убийството му с нервнопаралитичния агент „Новичок“.

Руските власти отричат да имат нещо общо с инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 3 години

Клан-недоклан се завръща в кафеза.

36

Видения

преди 3 години

Леле-е, какъв червен килим ще му проснат на Шереметьево, каква почетна рота ще строят! От кремльовските курсанти! Путин ще дойде да го разцелува три пъти. Бог любит троицу!Навални ще целуне просълзен руския асфалт! Чудеса! А присъстващите в хор ще запеят: "В рот! В рот!"

35

Лилипутин

преди 3 години

С кой полет ся прибираш кайш...

fallback