Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън, след като встъпи в длъжност,  ще накаже Русия заради кибершпионските операции, за които е подозирана, с финансови санкции и мерки. Това заяви началникът на канцеларията на бъдещия президент Рон Клайн по телевизия Си Би Ес.

Oще по темата

„Тези, които са отговорни за хакерските атаки, ще понесат последствията за тях. Не става дума само за санкции, а и за мерки, които ще свият рязко капацитета на чуждестранните хакери да повторят подобни действия в бъдеще“, каза той.

Миналата седмица Съединените щати съобщиха за сериозна атака срещу компютърни мрежи на федералното правителство, припомня БТА.

Държавният секретар Майк Помпейо обвини Русия за новата кибератака, а президентът Доналд Тръмп, заяви, че медиите преувеличават мащабите на случилото се.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиненията и призова американските власти да престанат „голословно да обвиняват руснаците“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

тя

преди 3 години

За всичко подозират само и единствено Русия , това е много ,много подозрително ! и преднамерено ! Не вярвам и една дума на американците !

38

Бай Дрън

преди 3 години

Само да се сети ко беше казал, и веднага ще го направи !

37

Анонимен

преди 3 години

Не ставало дума само за санкции а и за мерки които щели да..... Иска да каже че до сега,, най великата,, сила в света не е имала никакви мерки????

fallback