Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Приключва създаването на "нов, притежаващ практически абсолютна защита пункт за управление, вкл. на стратегическите ядрени оръжия" в Русия.

Това обяви руският президент Владимир Путин на заседание с ръководството на министерството на отбраната, ръководителите на федерални служби и предприятия от отбранително-промишления комплекс, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

По думите на Путин в страната е извършено значително увеличаване на аналитичните и оперативните възможности на системите за управление на ядрените сили, съществено са модернизирани стационарните и мобилните пунктове за управление и е подобрено тяхното информационно осигуряване, мониторинг и анализ.

Путин подчерта, че е нараснало качеството на параметъра "повредоустойчивост".

Работата върху системите за управление на стратегическите ядрени сили не трябва да спира, а да се разработват нови перспективни образци, разпореди Владимир Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Обективен

преди 3 години

Руснаците са нещастници,като нас...затова и са злобни,прости,невъзпитани...като нас. Главното им удоволствие е да правят мръсно на другите...като нас.

82

Анонимен

преди 3 години

Вова е тежкар.Пръдльовците, които плюят по не го са въшкApи.

81

Анонимен

преди 3 години

До До анонимчо 79Съединен щати купуват от Русия няколко десетки ракетни двигатели за много пари!Руснаците произвеждат ракетни двигатели по лиценз за САЩ.Произвеждат ги защото САЩ спря совалките, които са много по-скъпи.След Илон Мъск и Джеф Безос започва да произвежда ракети, които се ползват многократно.Роскосмос отива на бунището.Държави забогатяли с инженерингова дейност са Финландия, Дания, Швейцария.Все държави, които са коренно различни от дивашка изостанала Русия.ЗА нея бъдеще НЯМА!

fallback