Снимка: БГНЕС
fallback
Руският фонд за директни инвестиции (РФДИ) обяви, че потенциалната ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", която е разработена от Федералния изследователски център за епидемиология и микробиология "Гамалея", е показала 92% ефективност при предотвратяване на коронавируса.
 
Според РФДИ данните, които са получени от първите 16 000 участници в изпитването, показват, че шансовете за заразяване с коронавирус са с 92% по-малко сред получилите и двете от планираните дози на ваксината "Спутник V".
Oще по темата
 
Руското министерство на здравеопазването по-рано тази седмица заяви, че ваксината е била над 90% ефективна при лечението на вируса. Това изявление беше направено непосредствено, след като компаниите Pfizer и BioNTech обявиха, че техният кандидат за COVID-19 ваксина също е показал над 90% ефективност.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Анонимен

преди 3 години

Как само 92% бе?! Ние мислехме че ефективността е поне 110%:D :D :D :D :D

142

Анонимен

преди 3 години

До Руска ваксина-смЯхПросто парче воняща органика, ам'че смей се! Това го чета вече за 15-ти път! Омръзна ми! Напъни се да измислиш нещо ново!О-оп! Не се напъвай много, ще овониш терена!

141

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 163"...можем това число смело да го умножим поне по 6.4===Можеш? Не вярвав, ти си толкова задръстен, че 2Х2 не мо'ш сметнеш! Тъппунгел, има световна статистика и ООД-вото, наречено САЩ, води убедително пред всички! Нее мерадва това, чудя се на гоуненцата, дето се радват, че в Русия има болни! А за да направите сравнение с България, просто разделете (с калкулатор!) числото в Русия на 22!Но у нас г-н Бойко Борисов още на 20 май обяви, че се е справил с коронавируса! Помниш ли?

fallback