Снимка: Pixabay
fallback

Руското външно министерство обяви двама служители на посолството на България в Москва за персона нон грата, съобщи РИА Новости.

На българския посланик Атанас Кръстин, който беше извикан по-рано днес в руското външно министерство, е била връчена нота за обявяването на двама служители на посолството на България в Москва за персона нон грата, съобщи МВнР на Русия.

Oще по темата

Отбелязва се, че тази стъпка е огледална мярка в отговор на изгонването от София на двамата заместници на търговския представител на Русия.

Преди това българското външно министерство беше заявило, че гони двама руски дипломати заради шпионаж.. От българската прокуратура поясниха, че двамата руснаци са се занимавали с шпионаж и разузнавателна дейност в България. Целта им е била да предават разузнавателни данни на Москва. Не бяха представени никакви доказателства, пише РИА Новости.

Още тогава Москва заяви, че не изключва в отговор огледални действия спрямо България.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Само не разбрах защо

преди 3 години

смятате,че Русия ни пази от Турция?Къде и в какво я видяхте тази защита?Путин реши да ни накаже за Южен поток и го прекара в Турция.Или го енаправил нарочно за да има американски санкции за Турция?Русия скороще си има големи неприятности с Турция-в Сирия,в Либия,в Кавказ,Турски поток е на загуба,Русия е едва на 5-то място по доставки на газза Турция.Ще се сритат яко.Няма да крия,тази конфронтация не ме натъжава.Все пак предпочитам Русия да победи,въпреки подкрепата за Турция отсъюзниците.

146

Анонимен

преди 3 години

До SofiaС думи прости - тъ..п.ич..ко си като на слона противоположното част на хобота!

145

глас от тъдява

преди 3 години

Две калинки , професионални нищоправци ще останат без командировъчни и разните плюсове за работа зад граница.. Редовно имам познати , които са принудени за разни административни проблеми , за по-лесно и по-бързо да си идат до Бг , от колкото да чакат от посолството да им свършат някаква работа.

fallback