Снимка: Instagram
fallback

"Казвам, че Путин стои зад това престъпление, и нямам други версии за случилото се." Така опозиционерът Алексей Навални директно обвини президента на Русия в отравянето с "Новичок" пред германското списание "Шпигел".

Най-големият Критик на Кремъл бе лекуван в болница в Берлин, а лекарите там обявиха, че той е бил отровен с нервнопаралитичен газ "Новичок". Руският опозиционер беше изписан миналия месец.

Кремъл отрича да е замесен в инцидента и заяви, че все още не са му предоставени доказателства, че е било извършено престъпление, припомня Ройтерс.

Навални заяви за "Шпигел", че ще се върне в Русия.

"Задачата ми сега е да остана безстрашен. И аз не се страхувам", каза той.

Според близък до Навални политически активист на руския опозиционен лидер ще е нужен още поне един месец, за да се възстанови напълно.

Същевременно стана ясно, че Европейският съвет ще обсъди днес няколко въпроса от външната политика, сред които и отравянето на руския опозиционер Алексей Навални. По въпроса с руския опозиционер ЕС предвижда да изчака заключенията на Организацията за забрана на химическите оръжия. Едва след това е възможно да се обсъди въвеждането на санкции за отговорните за нападението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 3 години

Да дам и аз едно мнение, че и тоя може да свърши зад снегорина 50 на 50.

83

БПФ

преди 3 години

Доколкото знам, обвиненията се доказват? Впрочем да не забравяме: Путин и Тръмп са виновни по презумпция !!!!

82

Анонимен

преди 3 години

Пред Путин и Сталин бледнее....

fallback