Снимка: БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин заяви, че за първи път в съвременната история на Руската федерация, тя притежава най-модерните оръжия, способно да предпази страната от всякакви външни посегателства, предава TACC.

В Деня на оръжейника държавният глава поздрави всички служители и ветерани от военно-индустриалния комплекс, които изпълняват най-важната задача - "създаване на нови уникални видове оръжия, които могат да защитят страната от всякакви външни посегателства“.

В продължение на десетилетия непрекъснато трябваше да бъдем в ролята на догонващи, това се отнасяше за атомни, ядрени оръжия, след това стратегическа авиация на далечни разстояния и след това междуконтинентални ракетни технологии и т.н., каза още той, цитиран от "Фокус".

Според него „това винаги е поставяло страната в много трудна и дори опасна ситуация“,

"Всъщност имаше моменти, в които бяхме заплашвани, но нямаше с какво да отговорим и всъщност това беше очевидно, опасно нарушение на стратегическия баланс“, призна президентът.

"В момента за първи път в съвременната ни история Русия притежава най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат силата, мощността, скоростта, точността на всички съществуващи днес оръжия, никой в света няма такива оръжия, във всеки случай, все още няма", каза Путин.

Руският президент има предвид оръжейния комплекс "Авангард", състоящ се от изтребител  MiG-31, въоръжен с хиперзвуковите ракети "Кинжал"

"Авангард" се движи със скорост 27 пъти по-голяма от скоростта на звука, променя посоката на движението си хоризонтално и нагоре. Това не е просто нова система, а е нов вид старегическо оръжие, убеден е Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

442

Разбирач

преди 3 години

Да, никой в света няма такива...Су57 се опитва да копира Ф35 пък Охотник се опитва да копира Б2 Спирит, на който първия полет е 1989г ама никой няма такива...Е вярно, на американските двигателите са във фюзелажа пък на супер модерните руски образци двигателите със соплата стърчат навън все едно за им ги забучили отзад.

441

Преподобна Стойна:

преди 3 години

"Крепостна Русия ще нападне Америка през 2022 г. и ще бъде сразена от небето." предсказание от 1930 г.

440

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 468Еврейските болшевики дигаха революция и в Германия но това което ги спря бехе Хитлеровите щурмоваци от СА.

fallback