Снимка: БГНЕС
fallback

Лаборатории във Франция и Швеция анализираха "проби, взети" от организма на руския опозиционер Алексей Навални, който е на лечение в берлинска болница, и потвърдиха отравяне с невротоксично вещество от рода на "Новичок". Това съобщи днес германското правителство, цитирано от Франс прес.

"Подновяваме призива към Русия да изясни станалото", призова в комюнике говорителят на кабинета Щефен Зайберт, предава БТА.

Той отбеляза, че това отравяне е "тежко нарушение" на Конвенцията за забрана на химическите оръжия.

Преди две седмици германското правителство обяви, че Навални е бил отровен с "Новичок" и поиска обяснение от Русия. Кремъл обаче отрича да има каквато и да било връзка със състоянието на "Враг номер 1 на Путин". Токсикологичните тестове са показали "недвусмислено доказателство" за невропаралитичен агент от групата "Новичок", се казва в съобщението.

Навални беше откаран за лечение в Берлин, след като се разболя по време на полет в руския регион Сибир миналия месец. Той прекара няколко седмици в кома. Сега състоянието му се подобрява и вече е контактен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

ЕЛИ

преди 3 години

ИМА НЕЩО СТРАННОНЯКОЙ ГЕРМАНСКИ ДЕПУТАТИ А И МЕРКЕЛ НАМЕКВА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ СЕВЕРЕН ПОТОК 2 НО ДА НЕ БИ САМО РУСИЯ ДА ИМА ИЗГОДА ОТ СЕВЕРЕН ПОТОКГЕРМАНЦИТЕ АКО НЯМАТ ИЗГОДА ЗНАЧИ СА НЕКАДЪРНИ В МЕЖДУНАРОДНАТА ТЪРГОВИЯИМА НЕЩО МНОГО ГНИЛО И ТО Е ГЛУПОСТА

58

бг

преди 3 години

като пристигнал в берлин препилият с алкохол психопат навални му била отворена устата и му наляли новичок, а сега констатират че е намерен сами го наляли и отровили

57

бг

преди 3 години

имайки впредвид доказателствата че новичок е притежаван само от западни страни, дивидентите които се извличат, ясно е отровен е от своите да бъде принесен в жертва!!! Макар че обвинения без реални доказателства това е политическр фарс. Пил е отрова за мишки, дали са му я мишките околонего.

fallback