Снимка: БГНЕС
fallback

Москва се обявява против опитите на чуждестранни държави да упражнят натиск върху властите в Беларус. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след среща с беларуския си колега Владимир Макей, предаде ТАСС.

Същевременно тези държави подкрепят опозицията в Беларус, недоволна от резултата на президентските избори, отбеляза той по повод масовите протести в страната срещу обявеното от ЦИК преизбиране на действащия държавен глава Александър Лукашенко на 9 август.

"На Беларус, на нейния народ и на държавното й ръководство се натрапват съмнителни идеи за посредничество, включително по линия на ОССЕ, докато тя самата е в дълбока криза и има нужда да бъде реформирана", каза Лавров.

Oще по темата

ЕС и НАТО отправят деструктивни изявления по повод ситуацията в Беларус, заяви той.

Руският министър добави, че Москва констатира все по-активна дейност на Северноатлантическия съюз край границите на Беларус - същевременно и граници на Съюзната държава между Беларус и Русия.

"По наши оценки близо 200 екстремисти, тренирани на украинска територия, се намират сега в Република Беларус", отбеляза Сергей Лавров.

Русия смята изборите в Беларус за състояли се и разчита противоречията между привържениците на опозицията и властта да бъдат решени чрез диалог и въз основа на конституцията на страната, подчерта руският първи дипломат, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

До 35

преди 3 години

Вземайте си хапчетата всички такива или си пийте водката от пластмасова кутийка за кисело мляко, правено в България. Успех.

39

hm

преди 3 години

До Анонименhahahahahahaa

38

Анонимен

преди 3 години

Дедо Лавро, що не си вземеш пенсията и да ходиш на балнеосанаториум, а в Беларус да се оправя лудия диктатор Лукашенката и той в пенсионна възраст.

fallback