Снимка: БГНЕС
fallback
Медийни публикации в Германия спекулират за ролята на канцлера Ангела Меркел по въпроса за прехвърлянето на руския опозиционер Алексей Навални в берлинска болница, предаде БНР.
 
Германският канцлер Ангела Меркел не е водила директен разговор с руския президент Владимир Путин по случая за предполагаемото отравяне на Алексей Навални.
 
Посредническата роля е поел финландския президент Саули Нинистьо, както става ясно от негово интервю. Германия изключително предпазливо реагира на съобщенията за умишлено отравяне на опозиционера.
 
Германската преса спекулира, че на фона на кризата в Беларус и споровете около газопровода "Северен поток 2" правителството в Берлин не иска да влиза в конфликт с Кремъл.
Oще по темата
 
Външният министър Хайко Маас изрази готовност за медицинска помощ, но не си позволи да прави политическа оценка на случая "Навални". Вицеканцлерът Олаф Шолц подкрепи Меркел, която предложи лечение за руския опозиционер, без да настоява за изясняване на обстоятелствата около причините за състоянието му.
 
Германия още в четвъртък предложи лечение на Алексей Навални, който постъпи в болницата в Берлин едва вчера, след като първоначално руските лекари в Омск твърдяха, че транспортирането му не е безопасно. Наблюдатели в Германия твърдят, че руските власти са печелили време, за да изчистят организма на Навални от отровата.
 
Навални не е първият известен критик на Кремъл, лекуван в берлинската болница "Щарите".
 
Активистът от групата Pussy Riot Пьотр Версилов постъпва също със съмнения за отравяне. Бившият министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко, както и 24 ранени по време на демонстрациите в Киев също са лекувани в "Шарите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

наблюдател

преди 3 години

Мощното присъствие на Mypзилкитe ясно показва повишения интерес на Москва към това което ще прочетат българите.

15

до 14

преди 3 години

няма немци, има германци!

14

Христо Христов

преди 3 години

До хахаха/9Като на неграмотен обяснявам:Не Путин го отравя, а немците с партнери. Затова и дословно пиша, че меркел има пръст в отранянето му. Това, че разбираш нещо друго си е твой проблем.

fallback