Снимка: Pixabay
fallback
Руски дипломат ще трябва да напусне Норвегия, след като гражданин на кралството беше задържан по подозрения, че е давал важна информация на чужда държава, предаде АФП, цитирана от БТА.
 
"Съобщихме на руския посланик, че сътрудник на руското посолство е персона нон грата и ще бъде помолен да напусне Норвегия. Това се случва, защото е извършил действия, несъответстващи на неговия статут и роля като дипломат", съобщи външното министерство в Осло.
 
Дипломатът е работел в търговския отдел на посолството, съобщават от норвежката радиотелевизионна компания.
 
По данни на медиите са му дадени 72 часа да напусне страната.
 
Този понеделник норвежката служба за вътрешна сигурност разкри, че два дни по-рано е арестувала норвежки гражданин, който е заподозрян, че е предавал важна информация на лице, представило се за служител на руското разузнаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 3 години

До БобиКаза ти се вече: обърни си го в национална валута и пак смятай. Пак толкова ще е.Да не говорим за смешките да ми смяташ БВП на базата на еднократни събития. Ти въобще знаеш ли как се смята БВП?

32

Анонимен

преди 3 години

До БобиОбърни си ги в национална валута. Нищо не се променя съществено. Неграмотен си.

31

Анонимен

преди 3 години

Можете ли да си представите? Някакво си лице се запознало с кралски гражданин с думите "Аз съм служител на руското разузнаване"?!Умопомръчителни доказателства за изгонване!!!

fallback