Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Москва не разполага с пълна информация за случилото се в Минск, където бяха задържани над 30 руски граждани, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Арестуваните са предполагаеми членове на руската частна военна компания „Вагнер“.

По думите на Песков засега е известно, че в Беларус са задържани 33 граждани и още двеста се издирват, предаде БНР.

Oще по темата

„Няма информация за извършени от тях противоправни действия, които биха могли да станат причина за задържането“, уточни той и добави, че не е планиран телефонен разговор между президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко по този въпрос.

Говорителят на Кремъл изрази надежда, че скоро в Москва ще бъде получена по-подробна информация за инцидента. Тази сутрин в беларуското министерство на външните работи беше извикан руският посланик в Минск Дмитрий Мезенцев.

Руснаците бяха арестувани вчера в санаториум край столицата. По предварителна информация задържаните са членове на частната военна компания „Вагнер“, която се свързва с близкия до Кремъл олигарх Евгений Пригожин. Те са заподозрени в подготовката на терористични атаки, съобщи по-рано секретарят на Съвета за сигурност на Беларус Андрей Равков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Ром'с

преди 3 години

Защо ли ми се върти мисълта,че ще бъдат пуснати след 8 август всичките 33 руски граждани и ще кажат,че имало грешка или нещо друго ще измислят ...!?:)

24

Анонимен

преди 3 години

Путин: Их там неть !!!А в България има ли ги ?

23

Анонимен

преди 3 години

Как няма да ги мразим руснаците, като те са виновни за най-мракобесния период в нашата история. Та те са избили семействата на най-големите герои като ген. Вазов и Тонка Обретенова. Те предадоха Македония на сърбофилите и искаха да предадат и Пиринска Македония! Няма българин, който да не е мазохист и да не мрази руснаците.

fallback